top of page
12.png

LASER

De Gentlemax Pro, momenteel de krachtigste laser voor ontharen ter wereld! De Gentlemax Pro produceert een krachtige lichtstraal, de energie van deze straal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte. Deze laser bereikt zelfs de kleinste donshaartjes en wordt door zijn unieke kracht ingezet om permanent van de ongewenste haargroei af te komen. 

 

Onze laserspecialiste zal met vakjes op uw huid aangeven op welke plekken de laser zal worden ingezet. Omdat deze laser een uniek koelingssysteem heeft is er geen gel nodig. De laser spuit namelijk heel snel een cryospray op de huid waar direct daarna een laserflits volgt. De Gentlemax Pro vernietigd de eiwitten in de haarzakjes, hierdoor sterven de haarzakjes af en kan er geen haargroei meer plaatsvinden. 

Gemiddeld heb je met de Gentlemax Pro 6-8 behandelingen nodig om definitief van je haargroei af te komen.

De laserbehandeling

Voordat de behandeling begint, vindt er een intake plaats waarin de huid wordt bekeken en de te behandelen zones worden besproken. Voor aanvang van de behandeling krijg je een bril op die uw ogen beschermt tegen het laserlicht. Vervolgens start de laserspecialist met de behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebieden. De laser werkt met een uniek ingebouwd en gepatenteerde koelsysteem. Het systeem sprayt net voor de lichtflits een cryospray op de huid. Dit beschermt de huid, maar het zorgt ook voor een verkoelende en verdovende werking.

Minder behandelingen nodig dan bij andere laserklinieken

Vóór de behandeling krijgt u een eerlijk en transparant advies over het aantal benodigde behandelingen en de kosten. Hoewel het aantal behandeling uiteindelijk sterk afhankelijk is van jouw persoonelijke haargroei kunnen we stellen dat je bij IAMBEAUTY Clinic minder behandelingen nodig hebt dankzij de hoge kwaliteit van de laser en het unieke behandelprotocol. Hiermee bespaart je flink op kosten, waar je bij andere klinieken vaak tien tot twaalf behandelingen nodig hebt ben je bij 6-8 behandeling bij ons uitbehandeld.

Persoonlijk behandelplan

Na de intake en proefbehandeling stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Bij het nauw aanhouden van dit behandelplan kunnen wij het beste resultaat garanderen!

I AM BEAUTY - visuals-10.png

Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij laser ontharen

Bij laser ontharen met de Gentle Max Pro laser heb je gemiddeld 6-8 behandelingen nodig. Dit komt doordat we van nature te maken hebben met verschillende groeifasen. Namelijk de groeifase (anagene fase), overgangsfase (katagene fase) en rust en uitvalfase (telogene fase). Als de haar zich in de anagene bevindt kan de haar definitief verwijderd worden. Per behandeling is dit gemiddeld tussen de 5% en 20% van het oppervlak wat op dit moment verwijderd wordt.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden op definitief ontharen?

Voor de behandeling dienen de haartjes geschoren te worden. Dit komt omdat de haren pigment bevatten, dit noemen we bij laserbehandelingen een chromofoor. Bij laserbehandelingen hebben we chromoforen (targets) nodig om tot resultaat te komen. Als het haartje boven de huid uitsteekt dan ziet de laser gelijk het pigment op de huid in plaats van dat we juist de laser in het haarzakje willen hebben. Dus de haren dienen een dag van te voren geschoren te worden. Om deze reden mag er ook niet meer geharst of geëpileerd worden. Het haarzakje is dan leeg en daardoor ziet de laser geen pigment waardoor er geen resultaat zal zijn.

Mag mijn huid zongebruind zijn bij laseren?

Het is erg belangrijk dat de huid waarop gelaserd wordt niet zongebruind is. Dat betekend ook geen zonnebank of spraytan. Hierdoor komen er namelijk actieve pigmentcellen op de huid waardoor de laser eerst het actieve pigment herkend in plaats van het pigment van het haarzakje, waardoor verbranding van de huid kan ontstaan. Communicatie met ons of een huidtherapeut is van groot belang om altijd een veilige behandeling te kunnen ondergaan.

Hoe kan ik me het best voorbereiden op een laser behandeling?

  • Zorg dat je de haren 1 dag van te voren scheert

  • Zorg dat de huid niet zongebruind is of een spraytan bevat

  • Zorg ervoor dat je minimaal 3 weken niet meer geharst of geëpileerd hebt.

Wat kan ik doen na het laser ontharen?

VERZORGINGSTIP

Na de behandeling adviseren wij om de antiaging facial sun mist 50+ van Mesoestetic te gebruiken in combinatie met de post procedure fast skin repair creme.

Ontwerp zonder titel-32.png
facial_home.png

Nazorg wordt geboden door middel van de Fast Skin Repair van Mesoestetic. Je vindt deze producten bij ons in de kliniek. Daarnaast adviseren wij de huid (vooral het gelaat) in te smeren met SPF 50 en kan je het best dezelfde dag niet gaan sporten, 48 uur niet naar de sauna gaan en minimaal een week niet de behandelde huid bloot te stellen aan zonlicht.

bottom of page