top of page
Mesoestetic-banner.jpg

COSMELAN

Cosmelan is één van de krachtigste behandelingen tegen hyperpigmentatie van dit moment. Het wordt wereldwijd ingezet door huidtherapeuten en dermatologen en wordt gezien als de gouden standaard bij het bestrijden van pigment. Oppervlakkig gelegen pigment is vaak goed te behandelen met een (chemische) peeling, maar dieper gelegen pigment is daarentegen erg lastiger te bereiken. Speciaal voor dit dieper gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld.

 

Deze behandeling is geschikt voor alle huidtypes en bij uitstek geschikt voor melasma (zwangerschapsmasker), ouderdormsvlekken, sproeten, zonschade (lentigo solatis) en post inflammatoire hyperpigmentatie.

Cosmelan.png

De behandeling

​Cosmelan werkt in twee delen. Het eerste deel omvat een behandeling in de salon. Hier wordt tijdens de behandeling een masker aangebracht, welke zeer intensief op je pigment werkt. Het tweede deel omvat het gebruik van thuisproducten. Deze producten zetten de werking voort om de verstoring in het pigment aan te pakken. Door je aan het advies te houden verklein je de kans op het terugkomen van het pigment.

Na de behandeling

  • Na het masker (aangebracht in de kliniek) is de huid rood en voelt branderig en trekkerig aan. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na de behandeling. Om dit te verminderen gebruik je de meegeleverde Melan Recovery crème.

  • Schilfering komt op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voor. Het is raadzaam de Melan recovery crème te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen wanneer het schilferen heel erg is.

  • Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren! In 95% van de gevallen wordt het beste resultaat behaald tussen de 1-4 weken. De pigmentatie zal aanzienlijk verminderd zijn, of zelfs verdwenen

Wat zit er in het Cosmelan productpakket voor thuis?

  • Hydramilk cleanser

  • Hydratonic

  • Brightening Peel Booster

  • Cosmelan 2: depigmentation cream

  • Melan Recovery: verzachtende en kalmerende crème

  • Melan 130 Pigment Control: gekleurde dagverzorging met een hoge UVA-UVB bescherming

Wordt Cosmelan vergoedt door de zorgverzekeraar?

De Cosmelan behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekeraar vanuit het pakket voor camouflagetherapie. Dit is echter afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

VERZORGINGSTIP

Na de behandeling gebruik je de thuis producten uit je Cosmelan kit, deze krijg je van ons mee na je behandeling.

mesoestetic-cosmelan-pack-new-extended-v

BEKIJK ONZE ANDERE BEHANDELINGEN

spa-salonnepro-biopulse-mask-aangebracht
_MG_8535.jpg
IAM-beautiful-46_edited.jpg
bottom of page