top of page
IAM-beautiful-46_edited.jpg

PEELINGS

Bij een chemische peeling brengen we een vloeibare oplossing aan op de huid. Deze oplossing bestaat uit één of meerdere chemische zuren die in staat zijn om oppervlakkig tot diep door te dringen in de huid. Vandaar de naam chemische peeling, dit is niet chemisch voor de huid maar betreft een medisch goedgekeurde chemisch zuur voor een effectieve peeling van de huid.

 

De sterkte van een chemische peeling is afhankelijk van meerdere factoren waaronder de concentratie en de PH-waarde van het zuur. Hoe lager de PH-waarde (zuurder) het product, hoe intensiever hij werkt. Een hoger percentage zegt om die reden niet alles over de kracht van een chemische peeling. Er zijn veel verschillende soorten chemische peelings. Vandaar dat elke behandeling kan worden ingedeeld in drie verschillende levels. Level 1: oppervlakkig, Level 2: gemiddeld, Level 3: diep. Het voordeel hiervan is dat we bij IAMBEAUTY de behandeling helemaal op jouw huid aanpassen. Wil je weten welke peeling geschikt is voor jouw huid? Boek dan nu een Discovery Treatment.

De behandeling

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat, waardoor de huid gestimuleerd wordt om nieuwe cellen te produceren. De huid gaat zich nu sneller vernieuwen, waardoor fijne lijntjes vervagen en pigmentvlekken verminderen. Tevens wordt zonschade herstelt en een grovere huidstructuur verfijnt. Een chemische peeling maakt de huid strakker, gladder en jonger. Het kan voor iedere huidtype worden toegepast. Naar aanleiding van de huidanalyse bepalen we welke zuren we gaan gebruiken en de sterkte van de peeling.

Chemische peelings:

 • AHA (Alpha Hydroxy Zuren: o.a. glycolzuur, melkzuur)

 • BHA (Beta Hydroxy Zuren: o.a. salicylzuur werkt talg oplossend)

Mesopeel® van Mesoestetic®:

 • Glycolzuur peeling: stimuleert de celvernieuwing en is geschikt voor alle huidtypes

 • Melkzuur peeling: voor de droge, vochtarme, fijne en doffe huid. Deze peeling heeft een hydraterende werking

 • Salicylzuur peeling: voor de vette huid en acné deze peeling reduceert de talgproductie

 • Amandelzuur peeling: voor de dikke en vette huid. Helpt ook tegen huidveroudering

 • Jessner peeling: tegen fijne lijntjes, acné en zon beschadiging

IAM-beautiful-43.jpg

Welke indicaties kunnen er behandeld worden?

 • Acné

 • Acné Rosacea

 • Oppervlakkige acne littekens

 • Grove poriën

 • Fijne lijntjes

 • Doffe, vermoeide huid

 • Overmatige talgproductie

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van de indicatie en de intensiteit van de peeling zijn vaak meerdere behandelingen nodig om zichtbare resultaten te behalen. Ongeveer 3-5 behandelingen met tussenpozen van 2 tot maximaal 4 weken wordt aangeraden.

Welke chemische peeling is geschikt voor mijn huid?

Een chemische peeling is geschikt voor ieder huidtype, van een vette tot een gevoelige huid. De intensiteit en de soort peeling wordt afgestemd op de behoeften van de huid en je persoonlijke wensen. De chemische peelings die wij toepassen zijn glycolzuur, melkzuur, salicylzuur, amandelzuur en trichloorazijnzuur (TCA). Ook hebben wij peelings die meerdere zuren combineren zoals de Jessner peeling. Alle zuren zijn tevens onderverdeeld in mild en sterk.

VERZORGINGSTIP

Gebruik na je peeling altijd SPF 50+. Wij raden de Mesoestetic antiaging facial sun mist aan. Deze voelt niet vettig aan en is ook te gebruiken over je make-up. Dit product is direct verkrijgbaar bij ons in de salon.

facial_home.png

BEKIJK ONZE ANDERE BEHANDELINGEN

spa-salonnepro-biopulse-mask-aangebracht
Cosmelan.png
IAM-beautiful-35.jpg
bottom of page